מהו טופס 4 בהקשר של כיבוי אש?

טופס 4 (אישור אכלוס) הוא שלב מקדמי בדרך לקבלת אישורים מהרשות המקומית בנוגע לכך שהמבנה ראוי למגורי אדם. בעצם הגשת הבקשה לקבלת האישור מהרשות המקומית מצהיר הקבלן כי הבנייה בוצעה לפי הנדרש ובהתאם להיתרי הבנייה שקיבל. כמו כן מצהיר הקבלן כי כל עבודות הבנייה המתוכננות הושלמו, למעט אותן עבודות שלא הושלמו, שאינן מונעות שימוש ראוי לאכלוס ולמגורים. הכוונה היא, למשל, לתיקוני צבע לצורך העניין. על טופס 4 חותם בנוסף לקבלן גם מהנדס הבניין שאחראי מבחינה חוקית על ביצוע עבודות השלד של המבנה. המהנדס מאשר למעשה שהמבנה ראוי למגורים מכל בחינה אפשרית, בדגש על חוזק המבנה, מידת היציבות שלו, איטום מרחבים מוגנים וכיוצא באלה. בהקשר של כיבוי אש, טופס הגשת הבקשה
לקבלת טופס 4 צריך לכלול אישור של שירותי הכבאות.

אילו מסמכים יש לצרף לשירותי כיבוי אש?

בנוסף לאישורי מערכות גילוי אש, יש לצרף לבקשה לקבלת אישור אכלוס מגוון רחב של טפסים, אישורים ותוכניות. כך, לדוגמה, יש לצרף לבקשה אישור של אגף התברואה ברשות המקומית, אישור של אגף ארנונה, אישור של מחלקת תקבולים, אישור של חברת הגז ועוד. אם אכן הבקשה תתקבל, יוכל הקבלן לקבל את הטופס המיוחל מטעם הרשות המקומית, שתנפיק את אישור האכלוס בהתאם לתקנות התכנון והבנייה. מסמך זה מאשר למעשה את חיבור המבנה לרשת החשמל ולרשת המים הארצית. שימו לב – אם אתם מתכוונים לרכוש דירה מקבלן, כלומר דירה חדשה, דאגו מראש להכניס בחוזה המכר סעיף מיוחד לפיו במועד שבו הקבלן מתחייב למסור לכם את החזקה בדירה שרכשתם, יהיה ברשותו טופס 4.

אילו אישורים דרושים כדי לקבל אישור בנייה?

זמן רב לפני קבלת טופס 4, יש להגיש אישורים רבים על מנת לקבל את היתרי הבנייה של המבנה. היתר הבנייה הוא האישור של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה הניתן רק לאחר שהוועדה המקומית נתנה את אישורה להקמת המבנה. כל עבודה בבניין ובקרקע מחייבת קבלת היתר בנייה, לרבות תוספת לבניין קיים, הריסה, הקמה מחדש או בנייה של בניין חדש, סגירת מרפסת, הקמת מבנה זמני ועוד. לבקשה יש לצרף בין היתר מפה מצבית, מפת איתור עבודה, תוכניות בנייה ועוד.

אישורים הנדרשים לאחר קבלת אישור הבקשה להיתר

להלן כמה מהאישורים הדרושים לאחר אישור הבקשה להיתר:

• אישור מנהל מקרקעי ישראל (אלא אם כן מדובר בקרקע פרטית ואז יש להחתים את בעל הזכות בנכס).
• טופס מודד מוסמך.
• התחייבות האחראי ליציבות וחישובים סטטיסטיים.
• אישור תוכנית ביוב סניטרית.
• אישור על עמידה בתקן בידוד תרמי.
• אישור לשכת הבריאות המחוזית.
• אישור שירותי כיבוי אש (לכל בקשה להיתר לבית משותף יש לצרף אישור שירותי מכבי אש ובנוסף יש לצרף את האישורים במקרה של בקשה לקבלת היתר הכוללת ארובה, אח, חדר הסקה וכן בבקשות שלא למטרת מגורים).
• אישור חברת חשמל/טל"ג/בזק.
לקבלת פרטים נוספים על מערכות כיבוי אש וטופס 4, אתם מוזמנים ליצור קשר עוד היום עם חברת אלפיין סיסטמס מיגון אש בע"מ בטלפון מספר 072-2158289.
אלפיין סיסטמס , שיווק מערכות גילוי אש באיכות ללא פשרות ובסטנדרטים הגבוהים ביותר , צרו קשר ונשמח לספק לכם שירות!

מידע מקצועי נוסף בתחום כיבוי וגילוי האש

איך למנוע שריפה בחנות או בעסק
כללי

איך למנוע שריפה בחנות או בעסק?

מניעת שריפה בחנות או בעסק היא עניין קל, במידה ומההתחלה העסק עמד בכל הדרישות מבחינת בטיחות וציוד חירום. אך כמובן, לעיתים שוכחים לתחזק ולבדוק שהכל

תפריט נגישות

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא
1-700-700-944